Vi s-a întâmlpat vreodată să priviți o cameră și se vi se pară că ceva lipsește? Deși toate elementele unei scheme de design interior par să fie prezente – cromatică, mobilier, obiecte decorative, cu toate acestea, camera poate părea plată. Răspunsul este că lipsește textura.
În designul interior, textura se adresează simțului tactil, invitând la atingere; e mai mult decât o pernă cu franjuri sau paiete aruncată pe o canapea sau niște detalii de lemn natur. Textura face o cameră interesantă și este o artă prin care se îmbină elemente fine, netede cu altele brute, rugoase, pentru a crea efecte vizuale.
Senzația texturii într-o cameră seamănă cu modul în care înțelegem textura fizică sau vizuală, dar are legătură și cu modul în care percepem lucrurile. De exemplu, lumina nu este ceva fizic și nici nu are o textură, însă oferă una dintre cele mai importante contribuții la textura încăperii. Strălucirea, iluminatul, poate transforma spațiul, dându-i o incredibilă delicatețe, sau, invers, îi poate crea o atmosferă dură.
Textura e și o modalitate de a crea accente. Designerii de interior vor folosi texturi pentru a adăuga greutate vizuală. În alte cuvinte, vor jongla cu modul în care un obiect sau o parte a unei încăperi poate atrage atenția. Utilizarea unor texturi contrastante va crea cu succes zone de interes în designul interiorului.
În acest episod ne vom opri asupra betonului, cimentului și a unor materiale compozite pentru a prezenta modul în care aceste materiale oferă textură și implicit efecte vizuale interesante și variate.
Utilizarea betonului și a cimentului în design interior nu este o noutate, însă aceste materiale au evoluat de-a lungul timpului, câștigând versatilitate și proprietăți mecanice noi, fără a-și pierde atributul de material accesibil.
Cele mai frecvent abordate utilizări ale betonului în design interior se referă la crearea unui ambient cu accente industriale sau a unui aspect minimalist. O suprafață netedă și lucioasă, fără rosturi, sau un aspect rugos, dur, interesant, care rezistă la trafic și la condiții de exterior, fiind în același timp destul de accesibil ca preț, sunt câteva dintre avantajele oferite de acest material.
Perfect pentru blat de lucru sau de masă
Betonul permite crearea unor suprafețe uniforme și continue, ceea ce îl recomandă pentru utilizare în realizarea unor blaturi de lucru sau masă. Se poate alege un finisaj mat, satinat sau lucios. Se poate finisa cu microciment, se pot integra pigmenți pentru efecte de marmură sau se pot obține rezultate interesante cu materiale compozite (la care se adaugă cuarț, de diferite culori etc)
Pentru a afla mai multe detalii, vă așteptăm la showroom-ul nostru de pe Calea Mănăștur Nr. 38/40, Cluj Napoca, Jud. Cluj.